Elromlott a klíma, ezért rendbe tettük a banda kocsiját

A zenélés a hobbim, és már lassan 8 éve egy zenekarban játszom. Nagyon más hobbira nincs is ideje az embernek, ha emellett még munkája és családja is van. Bár ha így vesszük, az utazás is hozzátartozik, mivel szinte az egész országban felléptünk már, mindig vannak kisebb felkéréseink. Egyszer-egyszer még Szlovákiában és Ausztriában is felléptünk. Azoknak a koncerteknek a megszervezésénél különös gondot kellett fordítani a felszerelés szállítására, de szerencsére sikerül mindig megoldanunk az ilyesmit. Ha kell, a saját autóinkkal is szállítjuk a többieket, a hangszerek cipeléséhez pedig megvan a szokásos járgányunk.

Persze hiába szereti az ember, amit csinál, nehéz helyzetek mindig adódnak. Előfordul például, hogy egy koncert helyszíne tényleg messze van, és kora délután lépünk fel, ezért korán is kell kelnünk és indulnunk. Máskor a dugóban kell ugyanúgy nekünk is araszolnunk egy-egy belvárosi helyszínre, és még parkolóhelyet is kell találnunk a hangszereinket szállító autóval. Télen csúszósak az utak, azt sem szeretjük, mert az mindig balesetveszélyes tud lenni. Nyáron pedig megy a klíma… Legalábbis legtöbbször, mert egyszer még az is elromlott! Éppen az ország másik végébe szerveztünk a nyáron egy koncertet, a kapkodásban pedig sok minden lemaradt, például az autóklíma ellenőrzése is. Pedig egyre rosszabbul teljesített, de a hangszereket szállító kijelölt sofőrünk csak az indulás előtti napokban kezdte el komolyan venni a hibát. Így nem sok időnk maradt tájékozódni az autóklíma töltés árak tekintetében. Szeretünk ugyanis előre tervezni és mindent előre kiszámolni, de ez most valahogy pont nem jött össze. Keresnünk kellet ugyanis hamar egy szervizt, ahol gyorsan megoldják a problémánkat, így találtuk meg a számunkra legendássá váló “Métát”!

Akkora már végül arra a következtetésre jutottunk, hogy nem is annyira érdekelnek már bennünket az autóklíma töltés árak, csakis az a fontos, hogy valaki profi munkát végezzen még mielőtt indulnunk kell, nem szeretne senki sem 2X300 km-t vezetni a 35 fokos nyári kánikulában!… Az interneten leltük meg a metaatoszerviz.hu-t, akik minden várakozásunkat felülmúlták! Nemcsak hogy informálódni tudtunk a honlapjukon az autóklíma töltés árakról, de miután beszéltünk velük, hamar sikerült időpontot is egyeztetni, a kért munkát pedig profin, kifogástalanul elvégezték. Ettől legendásak!

Nagyon örültünk tényleg, hogy megtaláltuk a metaautoszerviz.hu-t, mert valóban sok kilométer van a kocsiban, és ugye hosszabb útra is gyakran indulunk, ezért jóleső érzés, hogy végre van egy szakember-gárda, akikre bármikor rábízhatunk egy alapos ellenőrzést ezekben az estekben.

Tény, hogy jó pár alkatrész cserére szorul már a kocsiban. A klíma ezek közül a legkevesebb, annak a hibáját viszont azonnal észleltük. Ha viszont kopni kezd mondjuk a fékbetét, azt is észre lehet venni, de az nem a kényelmünket, hanem a biztonságunkat szolgálja. Éppen ezért, bár jóval nagyobb kockázatot vállalunk, ha nem kérvényezzük időben a cseréjét, ezt hajlamosak vagyunk elnapolni amíg csak lehet, vagy ameddig komolyabb baj nem történik…

Ez semmiképpen sem jó ötlet, ezért a metaautoszerviz.hu szerelői is azt tanácsolják, hogy figyeljünk oda autónkra, mert az mindig jelzi, ha baj van, és minden szempontból sokkal jobb a forgatókönyv, ha idejében sikerül megelőzni a komolyabb problémákat. Ha nem tudjuk, ez hogy megy, olvasgassunk náluk!

Így mi már a koncertekre is nagyobb biztonságtudatban indulhatunk el, és nem csupán az ismét jól működő légkondi miatt lesz majd sokkal kényelmesebb az utazás mindig, mint előtte. Köszönünk mindent a metaautoszerviz.hu csapatának, akiknél a autóklíma töltés árak is kiválóak amúgy!