Az esti koncert előtt napelemrendszert telepítettek a házunkra

Hosszú idő után először végre úgy tűnt, eljutunk a kedvenc együttesünk koncertjére. Annyira vártam már, hónapok óta azt terveztem, mit veszek majd fel, milyen fotókat fogok készíteni és persze a zenekar számait is jól begyakoroltam, hogy tudjam majd őket énekelni.

Egy valamiről azonban elfeledkeztem: egyáltalán nem lesz időm hosszas készülődésre, hiszen épp akkor fog megtörténni a napelemrendszer telepítése. Mondanom sem kell, erre is elég régóta vártam, évek óta gyűjtők rá, de na! Mégis csak a várva várt koncert napját fogják borússá tenni. Igazán kétségbeestem. Hiszen nálam csak a sminkelés 1 óra és akkor még semmi nem történt a hajammal, az öltözködésről nem is beszélve. A napelemrendszer telepítésével foglalkozó cég azonban megnyugtatott, hogy semmi vész, a felszerelés igazán nem vesz igénybe sok időt. Így bőven lesz alkalmam készülődni is.

Miután jeleztem feléjük, hogy szeretném kiépíteni a napelemrendszert, kijöttek hozzánk személyesen és felmérték a ház adottságai. Megnézték a tető dőlésszögét, a ház tájolását, az árnyékolást és minket is kikérdeztek arról, hogy mikor és mennyi áramot fogunk fogyasztani. Ezt követően megtervezték, hogy hogyan lenne a legoptimálisabb a tetőre helyezni a napelemeket, hány darabra van szükség és melyik típus a legkézenfekvőbb számunkra.

Maga a telepítés pedig valóban nem tartott sokáig. Hatékonyan és gyorsan dolgoztak a szerelők. Így hamar birtokba vehettük az innovációt. Sajnos a napelemrendszer felszerelését követő hivatali ügyintézés jóval tovább, akár egy hónapig is eltarthat, de szerencsére a cég munkatársai ebben is segítenek.

Csodák csodája! Eljutottam a várva várt koncertre full sminkben, tökéletes szerkóban és még a hajam is menő lett. Felejthetetlen este volt. Olyan, amit meg kell ismételni. A zene pedig… elmondhatatlan! Nem is mesélek többet, próbáljátok ki!